03 december 1992

Kampanj mot piratkopiorna

[källa och bild - rekommenderas!]

Säg nej till piratkopior! Det är temat för en ny informationskampanj som organisationen SIMP (Spelprogramleverantörernas Intresseförening Mot Piratkopiering) dragit igång.

SIMP har producerat en informationsbroschyr om piratkopiering. I broschyren redogörs för vilka konsekvenser den omfattande piratkopieringen kan få på sikt.

"Den växande piratkopieringen av datorspel är inte bara olaglig och trist. Den förstör också för alla. Allt fler programföretag funderar nu på att sluta utveckla datorspel, eftersom de inte kan överleva på grund av piraterna" heter det i broschyren.

I trycksaken redogörs också för lagstiftningen på området, samt den belöning på 10.000 kronor som SIMP utfäst för tips om storpirater.

SIMP har också tagit fram ett speciellt kampanjmärke med sloganet "Säg Nej till piratkopior".

- Vi vill göra ungdomar och andra medvetna om vilka långsiktiga effekter en ökad piratkopiering kan få, säger Carl Landberg, medlem i SIMPs styrelse. Jag tror också att det finns många ungdomar som redan idag vill markera sin ståndpunkt, att de säger nej till piraterna.

Tanken är att broschyren ska spridas genom återförsäljare och andra distributörer som är medlemmar i SIMP. För närmare information om broschyrmaterialet kan man kontakta SIMP, Hans Samuelsson, tel: 08 - 23 63 (sic)

Ur Datormagazin nr 21, december 1992.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar